Een coverband boeken zonder hoofdpijn

Een lastige zoektocht
Ga je een coverband boeken, dan weet je vaak niet goed waar te beginnen. Veel mensen struinen urenlang het internet af op zoek naar een leuke band bij hun in de buurt om deze in te huren. Het gevolg is dan vaak dat er een band komt die maar half in de smaak valt en die het met een beetje pech op het laatste moment laat afweten. Het is dus goed om te weten dat je een dergelijke band met hulp kan boeken waarbij je enkel nog hoeft te genieten.

Weet wat je zoekt
Coverbands zijn er in allerlei soorten te vinden. Het is dan ook goed om vooraf precies te weten wat je wil. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een band die muziek uit een bepaald jaar speelt, maar je kan ook kiezen voor en coverbands die enkel Hollandse hits van allerlei artiesten ten gehore brengt. Gaat jouw voorkeur uit naar een breed repertoire zoals muziek uit de top 2000, dan huur je een band in die dit repertoire goed kan vertolken. Het is goed om te weten wat je zoekt voordat je start met jouw zoektocht. Heb je die wensen op een rij, dan ga je naar een tussenpersoon.

Vermijd de managers en websites

Ga je een coverband zoeken, dan is het goed om naar één tussenpersoon te gaan die meerdere coverbands ‘onder de knop’ heeft staan. Ze werken namelijk doorgaans via een evenementenbureau. Jij kan op die manier een band inhuren die helemaal naar wens is zonder dat je met een manager hoeft te gaan bellen. De onderhandelingen voor het tarief worden voor jou gedaan en je krijgt vervolgens een heldere prijsopbouw te zien. Je hoeft ook niet te wachten op de reactie via een website van een coverband. Wel kan je vragen om reviews van mensen die een coverband hebben ingehuurd voor hun feest.

Verwacht het onverwachte

Natuurlijk kan het op het moment van een feest altijd voorkomen dat een coverband op het laatste moment afbelt. Als je via een evenementenbureau een band had geboekt zal er in dat geval een gelijkwaardige vervanger voor jou worden geregeld; zo zit je nooit met een leeg podium en een stille dansvloer. Een evenementenbureau is een waardige tussenpersoon die jou altijd een top evenement zal bezorgen.