Op vakantie naar een Nationaal Park

Schiermonnikoog

Schiermonnikoog is een klein eiland waar je niet met de auto mag komen, heel het eiland is een National Park wat beheerd wordt door Natuurmonumenten. De natuur wordt de vrije loop gegeven, dit betekent dat je er verschillende soorten landschappen aantreft. Het westen van het eiland staat vooral bekend om zijn wandel en fietspaden, in het oosten tref je alleen ongerepte natuur zonder deze paden. Op de zandplaat liggen soms honderden zeehonden te genieten en te relaxen, op en top schitterende natuur die zijn weerga niet kent.

Rustigste eiland

Van alle eilanden is Schiermonnikoog het rustigste eiland, voordeel is ook dat honden overal welkom zijn dus neem gerust je trouwe viervoeter mee naar het eiland. Er gaan verhalen rond dat het strand, het breedste strand is van Europa. Door de rust die er heerst worden er zelfs wandel coachingstrajecten georganiseerd, het is niet overdreven dat je op het eiland helemaal tot rust komt. Wil je even helemaal tot bezinning komen dan is dit de uitgelezen plaats om dat te doen. In deze drukke hectische tijd is het heerlijk om even alleen te zijn met de natuur.

Schiermonnikoog

Enige dorpje op het eiland

Schiermonnikoog heeft maar een dorpje, het stamt uit de 17e en 18e eeuw. De huizen die er staan, staan in straten die vol met groen staan. Het oudste huisje in het dorp stamt uit 1721, het dorp bestaat niet alleen uit oude huizen gelukkig. Terrasjes en restaurants zijn er meer dan voldoende om lekker te kunnen eten en drinken, ook zijn er diverse soorten accommodaties om te kunnen overnachten. Een supermarkt om je dagelijkse boodschappen te halen mag natuurlijk ook niet ontbreken, kortom het eiland is compleet en van alles voorzien wat je nodig hebt om er een succesvolle vakantie van te kunnen maken.