Zoek je een nieuw Tv meubel? Scandinavisch is de stijl van nu

TV meubel scandinavisch

Er zijn zoveel stijlen wat interieur betreft. Ze wisselen elkaar af: de ene week is een stijl helemaal hip dat een week later weer uit de woonbladen verdwijnt. Scandinavisch is het helemaal nu. Zoek je een nieuw TV meubel? Scandinavisch is de stijl om voor te gaan op dit moment.

Wat is de Scandinavische stijl?

De Scandinavische woonstijl is geïnspireerd op woningen uit Noorwegen, Zweden en Finland, de Scandinavische landen dus. Een Scandinavisch interieur heeft een aantal kenmerken:

  • er is veel licht
  • er worden veel natuurlijke materialen gebruikt
  • er zijn strakke lijnen terug te vinden
  • de uitstraling is sober en schoon
TV meubel scandinavisch

Opgeruimd staat netjes

De traditionele Scandinavische huisjes zijn erg klein. Hierdoor was er dus ook weinig ruimte om veel spullen op te bergen. Hoewel tegenwoordig de huizen steeds groter worden en dus meer opbergruimte bieden, blijft een opgeruimde, vrije ruimte een belangrijk onderdeel in een Scandinavisch interieur. Een TV meubel past daar ook goed in want je kunt prima een meubel kopen met opslagruimte. Dat is dan ook een aanrader als je de kamer in wil richten in deze stijl. 

TV meubel scandinavisch

Licht en kleuren

In veel Scandinavische landen zijn de zonuren beperkt. Licht is dus belangrijk in het interieur. Dit wil niet zeggen dat wit de enige optie is, een dosis kleur mag ook, alleen vertalen Scandinaviërs dit vaak naar pastellen als vaalgroen, roze of ijsblauw. Je kunt ook voor een meer knallende kleur gaan maar dan ben je al gauw aan het afwijken van de stijl. Combineren kan natuurlijk ook.